El Compás del Café is a tool designed to help coffee growers better plan their farm’s activities throughout the year. It’s centered around the flowering dates on a farm, which then dictate the dates when producers must carry out critical processes and activities over the course of the year, up until harvest.
Every year, throughout the year, our PECA team visits coffee farms around Latin America, providing technical assistance and education to thousands of producing families. Their objective is to teach them best practices for managing pests and disease, increasing productivity, and improving the quality of their coffee so they can be more profitable. During these visits, we often encounter one big challenge: Most small-holder farmers don’t keep track of the activities carried out on their farms and have no tools to properly manage their farms in an efficient way.
To address this critical issue, our PECA team designed and developed the Coffee Compass. This innovative tool allows coffee growers to organize, plan, register, and follow up their farm activities independently of where they produce coffee. A key focus during the creation of this tool, which is based on rigorous scientific research as well as our team’s know-how, was to consider first and foremost coffee growers' reality. As such, the Coffee Compass does not require growers to know about agronomy, much less batteries, electricity, or Wi-Fi. It is a timeless tool that can be used by coffee growers harvest after harvest.
The Coffee Compass is centered around the flowering dates on a farm, which dictate when producers must carry out critical processes and activities over the course of the year, up until harvest. With just that basic information, coffee growers can identify the dates when they need to undertake the most critical tasks on their farms, such as control pests and diseases, create fertilization plans, perform weed controls, as well as plan for harvest and post-harvest phases. The tool also includes a calendar with a planner for coffee growers to register and keep track of what and when to carry out all the activities.
We believe the Coffee Compass will be a game changer for farmers, guiding them to keep a more organized, productive, and profitable farm. Because in the end, it isn’t coffee that’s special; it’s the millions of growers whose hard work and passion yield a product that uplifts millions of people around the world.
Todos los años, durante el año, nuestro equipo PECA visita fincas de café en Latinoamérica, brindando asistencia técnica y educación a miles de familias. Su objetivo es educarlos en mejores prácticas para el manejo de pestes y enfermedades, incrementar la productividad y mejorar la calidad del café para ser más rentables. En estas visitas, muchas veces nos encontramos con un gran reto. La mayoría de los pequeños productores no llevan control de las actividades realizadas en sus fincas y no tienen las herramientas apropiadas para esto.
Para solucionar este problema, nuestro equipo PECA diseñó y desarrolló el Compás del Café. Esta es una herramienta innovadora que ayuda a los productores a organizar, planear, registrar y hacer seguimiento de las actividades en su finca, independientemente de dónde producen café. La clave para la creación de esta herramienta, la cual está basada en investigaciones científicas y en el conocimiento de nuestro equipo, fue tener en cuenta, ante todo, la realidad de los productores. Por esto, el Compás del Café no requiere conocimientos de agronomía, no necesita baterías, electricidad, o Wi-Fi. Es una herramienta que puede ser utilizada por los productores de café cosecha tras cosecha.
El Compás del Café se centra en las fechas de floración de cada finca, la cual indica cuándo se deben realizar procesos críticos y actividades a lo largo del año, hasta la cosecha. Con solo esa información, los productores de café pueden identificar las fechas en las que deben llevar a cabo las tareas más críticas de la finca, como control de enfermedades, elaboración de planes de fertilización, controles de arvenses y la preparación para la cosecha y postcosecha. La herramienta también incluye un calendario con un planificador para que los productores registren y tengan control de las actividades y fechas importantes.
Creemos firmemente que el Compás del Café será revolucionario para los productores, guiándolos en mantener una finca más organizada, productiva y rentable. Al final, no es el café el que es especial, son los millones de productores, que con su esfuerzo y pasión crean un producto que mejora el estado de ánimo de millones de personas.
*UMB 회원가입 시 마일리지 5% 추가 할인!
레베떼커피 전상품 15% 할인가로 만나보세요.
[SCA NEWS STAND X L'EBETE] Announcing the full line-up for All-Stars Online Season Three (0) | 2021.06.25 |
---|---|
[SCA NEWS STAND X L'EBETE] Updated Rules & Regulations Released for the 2021 WLAC, WCIGS, WCRC (0) | 2021.06.25 |
[레베떼] 맛있는 레베떼 드립백커피 추출방법 (0) | 2021.05.13 |
[레베떼] 다크초콜릿의 깊은 단맛이 오래도록.. 스페셜티 블렌딩커피 알몬도 (0) | 2021.04.09 |
[레베떼] 부드러운 바디와 깔끔함이 균형감있게 잡혀있는 디카페인 콜롬비아 (0) | 2021.04.06 |
댓글 영역